FAITHCRAFT KENA RIP-OFF

 

Dua hari lepas Faithcraft dimaklumkan sebuah post kami telah diterbitkan dalam sebuah zine tempatan bernama SELIPAR MALAYA. Selepas bukti dikemukan, ternyata aduan berkenaan benar dengan tambahan beberapa perenggan dari pen'ciplak terbabit. Rujuk posting Gig Adalah Membosankan di sini.

 

Ternyata blog Faithcraft mempunyai pengikutnya yang tersendiri, cuma dikesali saya telah nyatakan setiap penulisan di sini hanya boleh diterbitkan semula dengan keizinan saya. Saya tidak mempunyai sebarang kaitan dengan individu atau mengunakan nama samaran MALIM KUNDANG.

Apa yang dilakukan pihak terbabit tidak beretika dan tidak professional walaupun ia hanya sebuah zine bawah tanah.

* Penulisan Ahmad Ra1m1 kini dimuatkan ke dalam blog peribadi beliau: ra1m1.blogspot.my

Comments

PC kOKak said…
fuh! tahniah! hehe..
Faithcraft memang penulis yg hebat!

kena rip off memang %$@&#!
paling cilaka tajuk tu "aku yang menulis, oleh: malimkundang"!
Faithcraft said…
manada... kita hanya berlaku jujur dan sharing.
Kaboi Tanduk said…
perghh.. ini memang gejala yang kurang ajar!
WanBeruas said…
...They got somethin but you got your own bro...
masalah jugak ni..curi idea orang..hmmm
gayour said…
harhar!sama dalam bidang kartun. ramai belagak terer lukis tapi semua tiru, ciplak dari manga. cool la kononnya!

harharhar! rasakan karya lu kena ciplak!
yang bestnya.. siapa abang ajiz yang dinyatakan oleh mamat tu? ajiz satar ke? atau ajiz m osman??? hahaha
Rafi said…
ingatkan dvd ngan cd je yang ada pirate.bidang penulisan pun dah boleh di 'pirate'kan.

nak kena sumpah jadi batu sekali lagi 'malim kundang' ni
bukake instructor said…
begitulah juga artis atau band akan terasa setelah anda burnkan cd tanpa belian yang original..
Anonymous said…
lepas ni aku nak panggil ko malimkundang milf lover..hahaha...memang SELIPAR betul laa zine tu...hish hish..takder idea baik jgn buat zine..dok rumah diam2 jer haha
Ijau D. Koceng said…
"ada apa dengan gig"

adakah malim kundang juga seorang peminat "ada apa dengan ijau" ngeh~
Faithcraft said…
adakah beliau men-rip off anda juga Ijau D.Kocheng?
Ijau D. Koceng said…
setakat ni blm ada lagi la, lgpun entri2 AADI bknlah penulisan yg ilmiah utk di"rip-off"
Contramen said…
hang ada dapat feedback apa2 tak dari empunya zine ni? ka dia buat pekak dan bisu ja?
Faithcraft said…
Dia buat pekak Contraman. aku siap insult kan fb dia pun.. dia buat dek ja.... robot kot?
Nop desekrator said…
siap guna nama malim kundang lg. haha. btw malim kundang jg merupakan salah satu komuniti kongsi gelap terbesar sabah yg wujud d bumi sabah.