Saturday, November 17, 2012

FACEBREAKER (4 PAGES COMIC)

This comic was sketched and painted in October 2011, I've sent it to POPCORN magazine but they rejected it for some reasons. After looking through your comic pages, we think that the style of your
artworks are not quite suitable to publish in our magazines.
- Slaium, Popcorn magazine editor.

Anyway, I hope you enjoy it and please drop a comments. All copyright belong to Faithcraft Productions. Do not republish without permission. TQ

Facebreaker - pin-up poster




7 comments:

Abechimaera said...

a fine day to die huh?? BATHORY!!! hahaha bro, kiranya ular tu adalah "divine punishment" kah? cool!

Adi Herman said...

Stroke lukisan dah boleh tahan ni...jalan cerita pun ringkas tapi padat...good job!

Faithcraft said...

Abe, yerp. ular tu divine punishment. Kau dapat mesej-nya bro.

Rafi said...

Nice..napa tak jual secara online je bro?

gayour said...

komen gua
1- jelas masih amatur ( watak, pergerakan, expression)
2- garisan stroke masih lemah. banyakkan buat latihan terutama watak manusia lekaki dan perempuan. figura masih lemah!
3- cerita yang sadis, gelap dan 18sx tak sesuai untuk umum. patut la kena rejet! harharhar!
4- hanya empat muka, terlalu pendek dan ringkas. tiada pengenalan lebih pasal karakter dan pengalaman brutal beliau tidak didedahkan.
5 - pengakhirannya memang tak puas hati!
6- cover, jelas bukan personaliti orang asia (kalo lokasi kejadian di BolehLand ), jelas lu gagal menggambarkan orang asia bro!
7- muka 3 pada panel awek sedang jogging tu. hey! tu awek yang sama atau ada dua orang awek? tengok la kesilapan pada wajah, pakaian dan rambut. panel satu tak pegang botol air, panel setrusnya ada botol air plak kat tangan. apa hal? lagi sekali, lu memang kena belajar lukis figura awek. teruk beb!
8- ada lagi, tapi cukup la kutukan telus gua.

selamat seronok melukis dan kemaskan warna tu ya.

Adi Herman said...

Pergghh apabila abg gayour bagi komen...

Faithcraft said...

Tu dia Otai sudah mari. Itu betul-betul professional punya comments. Ya la, judging pengalaman dan karier beliau yang panjang dalam dunia komik ni.

Terima kasih banyak bro Gayour, I'm honored!