Monday, March 21, 2011

LATIHAN PERTAMA WRECKERLatihan rasmi Wrecker telah berjalan lancar pada Sabtu dan Ahad lalu. Beberapa lagu telah ditulis dan akan direkodkan pada hujung tahun ini. Sebagai makluman, Wrecker ditubuhkan atas idea aku apabila melihat kejayaan merekodkan lagu “Perisher” untuk album terbaru Au Revoir dengan formula yang sama. Dari idea yang pada mulanya sekadar suka-suka, tercetuslah ilham untuk menubuhkan Wrecker yang pada asalnya diberi nama Perisher, namun disebabkan sebuah band dari Sweden telah mengunakannya kami sepakat mengunakan Wrecker sebagai nama rasmi.

Wrecker ditubuhkan pada pertengahan 2010 sebagai kumpulan punk rock & roll dengan mengunapakai konsep hanya permainan gitar bass, dram dan vokal. Kumpulan ini lebih kepada party band dan rakaman secara live. Wrecker akan menekankan unsur aggresif, mentah dan mudah. Pemuzik yang terlibat adalah aku sebagai pemain dram, Haidir sebagai pemain bass dan Chain sebagai pemain bass serta vokal.
Selain latihan kami telah melakukan riadah mendaki bukit dan jalan-jalan cari makan di sekitar Perlis. Nantikan kemunculan demo Wrecker yang pastinya akan memusnahkan anda semua!

3 comments:

shahriman said...

menarik ni...booking cd awai2 :)
gambaq bukit jerenih ka tu?

Faithcraft said...

Hahaha... yerp.. bukit jerneh.

MAN TARANTULAH said...

aku pon mau..dh kuar inform.. -Man

MENGUKIR NADA DARI BESI

MENGUKIR NADA DARI BESI Penulis: Rammy Azmi Penerbit: Karya Raya Publishing Edaran: Faithcraft Productions Asal: Maaysia Baha...